Info

Z!pfestival brengt duizenden samen rond ‘miracle dinner’ met sprekers, muziek en ontmoeting

Op recreatieterrein Salmsteke in Lopik wordt op 5 en 6 juli weer het Z!pfestival georganiseerd; sinds een aantal jaren het grootste christelijke festival in Midden-Nederland. Dit jaar is het programma, met als titel ‘Kom Aan Tafel’, iets anders dan voorgaande jaren. De toegang blijft echter gratis.

Het Z!pfestival ontstond een paar jaar geleden vanuit een Sing-In en groeide in korte tijd uit tot een evenement dat duizenden bezoekers trekt. De editie van 2013 trok 5000 bezoekers uit de Lopikerwaard en ver daarbuiten, waardoor het een belangrijke ontmoetingsplek is geworden voor zowel christenen als niet-christenen uit de regio. Het festival kent bovendien een interkerkelijke achtergrond en spreekt met landelijk bekende artiesten en sprekers een breed publiek aan!   

Dit jaar is door de organiserende stichting Zing In De Polder gekozen voor een licht gewijzigd programma. De gebruikelijke ingredienten van muziek, sprekers en ontmoeting zijn weer aanwezig, maar op zaterdagavond 5 juli is er nu ook een ‘miracle dinner’ - een enorme maaltijd, geïnspireerd door de wonderbare spijziging die beschreven staat in het Bijbelboek Mattheüs 14. De muziek zal hierbij verzorgd worden door het duo Eric & Tanja Lagerström, bekend van de Ronduit Praise Band en nu ook actief met hun eigen koor Hearts United. Onlangs bracht het echtpaar nog de nieuwe cd ‘Here Is Your God’ uit (Ecovata). Evangelist David De Vos is de spreker tijdens de eerste avond, die afgesloten wordt met ontmoeting rond knapperend kampvuur waarbij de koekepan ook warm gemaakt wordt!
Op zondagmiddag 6 juli vindt de sing-in weer plaats; geleid door de band Levi. Met muziek voor jong en oud is dit al jaren één van de belangrijkste pijlers van het Z!pfestival. Voor de kinderen worden er ook liedjes gespeeld! Deze middag is Henk Stoorvogel de spreker.

Het Z!pfestival brengt al deze ingrediënten samen in een boeiend en inspirerend festival, met een fantastische sfeer. ‘Kom Aan Tafel’ combineert proeven, horen en beleven!